Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » Archaeology »  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (282)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
General Conditions and Return Policy
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line

Overpeinzingen op een vuilnisbelt

liber amicorum aangeboden aan Wijnand van der Sanden ter gelegenheid van zijn afscheid als conservator bij het Drents Museum

V.T. van Vilsteren, J.R. Beuker, P.W. van den Broeke, E.M Theunissen (eds.)
 

ISBN-13: 9789493194038

Publication year: 2020

Publication type: Book

Pages: 300

Cover: Hardcover

Format: 21 x 29,7 cm (A4), full colour

Price excl. VAT: 41.24

Price incl. VAT: 44.95

In het magistrale overzicht De Geschiedenis van Drenthe een archeologisch perspectief uit 2018 schrijft Wijnand van der Sanden aan het eind van zijn openingshoofdstuk: “Wie ‘Drenthe’ denkt, denkt al snel aan hunebedden en grafheuvels. Drenthe lijkt onverbrekelijk met zijn verleden verbonden.”

Als hoeder van dat verleden werd Wijnand in 1987 benoemd in de functie van conservator van het Drents Museum. Daarmee trad hij in de voetsporen van bekende voorgangers als prof. Van Giffen, prof. Glasbergen, prof. Van Es en prof. Van der Waals. Conserveren, dat wil zeggen behoud en beheer van de collectie, was daarbij een kerntaak, maar minstens zo belangrijk was het vertalen van wetenschappelijke informatie naar het publiek. Veenlijken, hunebedden en veendeposities vormden de belangrijkste thema’s van zijn wetenschappelijke werk. Gedurende 33 jaar heeft Wijnand zich in Drenthe met hart en ziel ingezet voor de archeologie. Dat is niet alleen in de provincie opgevallen, maar ook in de rest van Nederland. Wijnand heeft ervoor gezorgd dat Drenthe een vooraanstaande rol bleef spelen op het vlak van de archeologie.

Bij zijn afscheid brengen maar liefst 25 collega’s uit het hele land een meer dan terechte hommage aan Wijnand. Met de keur aan artikelen in dit liber amicorum met de titel Overpeinzingen op een vuilnisbelt spreken zijn archeologische vakbroeders en -zusters hun grote waardering voor Wijnand uit.

Quantity:     
CUSTOMERS WHO BOUGHT THIS PRODUCT ALSO PURCHASED