Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » Archaeology »  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (282)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
General Conditions and Return Policy
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line

Een bronstijdonderzoeker met een brede blik

Herinneringen aan Jay J. Butler

Hannie Steegstra en Willy H. Metz (red.)
 

ISBN-13: 9789491431807

Publication year: 2015

Publication type: Book

Pages: V, 85

Cover: Softcover

Format: 131 x 207 x 5 mm; 180 g; full colour ill.

Price excl. VAT: 9.39

Price incl. VAT: 10.24

Als je 93 jaar hebt geleefd, heb je meestal wel het één en ander meegemaakt en als je dan ook nog een vooraanstaand Bronstijd metaaldeskundige bent, zal er beslist iets over je te vertellen zijn...

Jay J. Butler was een zachtaardige man, vol humor en soms ironisch, maar altijd vriendelijk en hartelijk. Als hij een collega niet zag zitten, had deze dat te danken aan zijn (in Jay's ogen) onwetenschappelijk gedrag. De grote kennis van Jay over de Noordwest Europeese bronzen kwam hem niet aanwaaien: hij heeft heel veel musea en privébezitters bezocht, hun bronzen in handen gehad en daarvan schetsen gemaakt, die zó goed zijn, dat je er blindelings op kunt vertrouwen. Op de fiches met zijn beschrijvingen staat op de achterzijde bijna altijd zo'n trefzekere potloodschets, compleet met afmetingen. Uit ervaring weten wij, dat het tekenen van een bronzen voorwerp in feite betekent dat je zo'n voorwerp niet meer vergeet. Als je dan heel veel van die dingen hebt getekend, herken je parallellen met datgene wat je in handen hebt en vallen regionale verschillen eerder op.

Toen wij, als mentor van Jay, na zijn overlijden op 13 november 2014 de crematie gingen regelen en mensen uitnodigden om te spreken tijdens zijn uitvaart, wisten wij natuurlijk dat er verschillende kanten van zijn deskundigheid zouden worden belicht. U vindt in dit bundeltje een weergave van de vijf toespraken, maar ook bijdragen van andere vrienden en collega's die graag hun herinneringen op schrift stelden.

Quantity:     
CUSTOMERS WHO BOUGHT THIS PRODUCT ALSO PURCHASED