Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » History »  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (280)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line

Mijn reis in India

De dagboeken en fotos van Jan Kornelis de Cock in India en Sri Lanka, 1909-1910, met een inleiding door Bhaswati Bhattacharya

Bhaswati Bhattacharya, Alied de Cock, Hanneke t Hart, Dory Heilijgers (red.)
 

Series: Kern Institute Miscellanea 14

ISBN-13: 9789491431760

Publication year: 2014

Publication type: Book

Pages: 294

Cover: Hardcover

Format: 240 x 210 x 26 mm (oblong); 1350 g; zw ill.

Price excl. VAT: 27.48

Price incl. VAT: 29.95

Wat De Cock en zijn reis uniek maken is het feit dat hij waarschijnlijk een van de eerste Nederlandse reizigers was die gebruik maakte van de bloeiende Britse toerisme industrie naar en in India en Sri Lanka.

Sinds de dagen van Megasthenes' Indica zijn er veel reisbeschrijvingen over Zuid-Azië. Toch moet men bedenken dat de vroege reizigers geen toeristen waren. Hoewel het concept ‘vakantie' al in de achttiende eeuw niet geheel onbekend was, waren reizen gevaarlijk, duur en tijdrovend. Reizen voor het plezier was het monopolie van de aristocratie. Tot aan het midden van de negentiende eeuw beschouwde men de genotzucht van plezier of vrije dagen als een gevaar voor de moraliteit. Reizen beperkte zich tot het hoogstnoodzakelijke, zoals handel, religieuze doelen, politieke missies of ‘verandering van lucht'. Door de Industriële Revolutie en de toenemende welvaart ontstond het idee van 'vrije tijd'. Reizen als tijdverdrijf werd een statussymbool.

De jaren 1880-1939 waren een tijdsperiode, waarin het idee van reizen voor het plezier meer en meer ingang vond in het Westen en reizen geen monopolie meer was van de welgestelden. Het was in deze tijd dat cultureel toerisme naar India veel Westerse mensen aantrok, met name Amerikanen. Dit opende ook de mogelijkheid voor welgestelde Indiërs om naar Europa te reizen. Deze periode wordt beschouwd als het gouden tijdperk van het toerisme.

Extra information
 

 

Quantity:     
CUSTOMERS WHO BOUGHT THIS PRODUCT ALSO PURCHASED