Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » History »  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (252)
Biology (10)
History (35)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line

Van knekelhuis tot kloppend hart

Geschiedenis van de Bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen - 1615 tot heden

Alex C. Klugkist & Sybren Sybrandy
 

ISBN-13: 9789491431180

Publication year: 2012

Publication type: Book

Pages: X, 244

Cover: Hardcover

Format: 29,7 x 23 cm; full colour

Price excl. VAT: €28.25

Price incl. VAT: €30.79

In 1614 werd de universiteit van Groningen gesticht en een jaar later werd ook een bijbehorende bibliotheek opgericht. In dit boek wordt de geschiedenis van die universitaire bibliotheek beschreven, met bijzondere aandacht voor de ingrijpende veranderingen die sedert de zestiger jaren van de vorige eeuw hebben plaatsgevonden. Er is sedertdien in enkele tientallen jaren meer veranderd dan in de eeuwen ervoor, met fascinerende gevolgen voor het functioneren van de hedendaagse wetenschappelijke bibliotheken. Zo’n snelle verandering had toch niemand voorzien!

Daarnaast wordt afzonderlijk aandacht besteed aan de rijkdom aan handschriften en bijzonder drukwerk, die de bibliotheek naast de reguliere hand- en studieboeken verwierf in de loop der eeuwen, dikwijls als geschenk of nalatenschap van verzamelaars op allerlei gebied. Zowel het algemene historische gedeelte als het deel over Bijzondere collecties zijn rijk ge­ïllustreerd, met bijna 200 afbeeldingen, grafieken, schema’s en tabellen.

Reviews

"Een royaal uitgegeven boek waarin de geschiedenis van de bibliotheek chronologisch wordt verteld. ... Bijelkaar geven de hoofdstukken een boeiend beeld van de bibliotheek, daarbij ondersteund door een groot aantal fraaie afbeeldingen. Door dit laatste biedt de uitgave naast informatie ook veel kijkplezier." Janneke van de Veer in Boekenpost (zie hieronder).

- Janneke van der Veer in Boekenpost (2013) 124, 46
- Jos Damen in InformatieProfessional 2013, 1, 32-33

 

Quantity: