Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » Archaeology »  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (248)
Biology (10)
History (35)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line

Valsheid in gesteente

Onderzoek naar de aard van de Vermaning-artefacten

Frans de Vries, Lammert Postma, Marten Postma, Marcel Niekus, Hans de Kruijk, Henk Paas, Jan Timmer
 

Publication year: 2018

Publication type: Book

Pages: ca. 200

Cover: Hardcover

Format: 250 x 250 mm; full colour en rijk geïllustreerd

Price excl. VAT: €23.54

Price incl. VAT: €25.66

Crime scene investigation in het ‘Vermaningjaar'
 
Tjerk Vermaning en zijn controversiële vuistbijlen staan volop in de belangstelling. En dat ruim 50 jaar na zijn eerste spraakmakende ontdekking: een mammoetjagerskampement bij Hoogersmilde (Dr.) dat uit de Neanderthalertijd zou stammen. De hernieuwde focus op Tjerk Vermaning begon vorig jaar met de roman ‘Tjerk', en dit jaar zal in het Drents Museum een tentoonstelling over het bewogen leven van deze beroemde Drentse amateur-archeoloog te zien zijn. De kranten staan er weer aardig bol van en eind dit jaar volgt zelfs een theaterstuk.
 
Maar al deze evenementen gaan vooral over de menselijke kant van wat de ‘affaire Vermaning' is  gaan heten. Over de centrale en meest fundamentele vraag – en vooral de beantwoording ervan – gaat het nooit. Immers, een diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar de aard van de Vermaning-artefacten zèlf – echt of vals – was er tot nu toe nog niet.
 
Het boek omvat een diepgravende analyse van de Vermaning-artefacten door zeven onderzoekers, elk met hun eigen specialisme, en met inzet van moderne onderzoekstechnieken.
 
Opvallend veel beeldmateriaal, waaronder vele hoge resolutie microscoopfoto's, neemt de lezer mee in de boeiende zoektocht naar de waarheid over de Vermaning-artefacten. Mede dankzij een aanzienlijke toename in de archeologische kennis sinds het eind jaren '70, toen de rechtszaken tegen Vermaning speelden, komen de onderzoekers tot de slotsom dat het om niets anders dan vervalsingen gaat.

Prijs- en bestelinformatie

Valsheid in gesteente zal in de loop van 2019 verschijnen.
 
Het boek kost € 24,95 in de voorverkoop; verzending binnen Nederland kost € 3,- extra, binnen de EU € 9,- extra, en naar de rest van de wereld € 12,- extra.
 
Nadat de voorverkoop wordt stopgezet, zal het boek € 29,95 kosten. Dit wordt ook de winkelprijs.
 
U kunt het boek nu alvast bestellen, maar nog niet betalen. Zodra het boek klaar is, sturen wij u een e-mail met een betaalverzoek. Na betaling ontvangt u het boek met de (reeds betaalde) rekening.
 
U kunt bestellen via deze website, maar u mag ook gewoon een e-mail sturen naar info@barkhuis.nl met uw naam en adres, en de titel van het boek dat u wilt bestellen. 
 
Stuur onze flyer door
 
Download hier de flyer over het boek en stuur hem door naar andere geïnteresseerden.

Quantity:     
CUSTOMERS WHO BOUGHT THIS PRODUCT ALSO PURCHASED
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
Contact
Line