Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Voor auteurs  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (284)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
General Conditions and Return Policy
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line

Auteurs

Wij komen graag in contact met nieuwe auteurs. 

Als u een promovendus bent aan een Nederlandse universiteit, en uw dissertatie ligt ter goedkeuring bij de leescommissie, dan valt u zeker binnen onze doelgroep.

Als uitgever doen wij veel meer dan een drukker of een vormgever. Wij kunnen u helpen bij de vormgeving van uw manuscript tot een volwaardig boek, maar u mag ook een door u zelf of iemand anders vormgegeven publicatie aanleveren. Vervolgens vragen wij een ISBN voor uw boek aan. Dan stellen we in overleg met u de juiste oplage en de meest geschikte druktechniek vast, en laten uw boek drukken. Last but not least zorgen wij voor de promotie en verkoop van uw boek.  

Drukken

Voor onze gedrukte boeken en tijdschriften gebruiken we het gehele palet aan druk- en bindtechnieken.  Wij produceren bijvoorbeeld traditioneel gedrukte, genaaid gebonden full colour boeken, maar ook gelijmde softcover boeken die gedrukt zijn via printing on demand.

De precieze uitvoering van het boek stellen wij vast in overleg met u als auteur, waarbij – naast uw wensen – ook het soort publicatie, de doelgroep, de oplage en het beschikbare budget een rol spelen. In de praktijk blijkt het vrijwel altijd mogelijk om samen tot een goede publicatievorm te komen.

Kosten

Wij kunnen u vragen om een bijdrage in de productiekosten van uw publicatie. Dit zal zeker het geval zijn als het om een dissertatie gaat waarvan u zelf een flink aantal exemplaren in handen wilt  hebben. Wij geven echter ook regelmatig boeken voor eigen risico uit.

Wij hebben de nodige ervaring met het aanvragen van subsidies, en kunnen u helpen bij het schrijven van dergelijke aanvragen.

Distributie en verkoop

Als auteur wilt u gelezen worden. Wij besteden dan ook veel aandacht aan de distributie van onze uitgaven. Meer daarover leest u op onze pagina Distributie.

Promotie

Barkhuis start voor iedere publicatie een publiciteitscampagne. In samenwerking met u stellen wij een persbericht op, dat verstuurd kan worden naar regionale, landelijke en internationale media. Wij sturen vakbladen recensie-exemplaren toe.

Voor Engelstalige boeken zal onze distributeur Oxbow Books en eigen promotiecampagne opstarten. Ook boekhandelaren als Erasmus en Harrassowitz promoten (onze) nieuwe boeken bij hun klanten.

Wij bezoeken regelmatig congressen en symposia waar wij uw boek onder de aandacht brengen van uw vakgenoten. Als u zelf een congres of sympsium bezoekt, dan helpen wij u graag met promotiemateriaal, zoals inkijkexemplaren van uw boek en verkoopformulieren met een speciale aanbieding, bijvoorbeeld een lage conferentieprijs, voor uw boek.

Contract

Als wij het samen eens kunnen worden over de publicatie van uw werk,  dan bieden wij u een auteurscontract aan.

Een belangrijk aspect van ons contract is dat u ten allen tijde het auteursrecht behoudt, en daarmee bijvoorbeeld de vrijheid heeft om uw werk voor het onderwijs in te zetten of voor wetenschappelijke doeleinden te hergebruiken. 

Auteurskorting

Auteurs krijgen een korting van 40 procent bij bestellingen van hun eigen titel(s).

Kwaliteit

Wij selecteren onze boeken op kwaliteit, en behouden ons het recht voor manuscripten te weigeren. 


Continue