Barkhuis Barkhuis
English   Dutch Top » Catalog » Books » Friesland / Frysl‚n  |  Cart Contents  |  Checkout  |   
CATALOG
Books (284)
Biology (11)
History (37)
Line
QUICK FIND
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Line
INFORMATION
About us
For authors
Distribution
Ordering
Review Copies
General Conditions and Return Policy
Contact
Line
SHOPPING CART
0 items
Line
YOUR ACCOUNT
Your Email Address
Your Password
Line
Friesland / Frysl‚n
Displaying 1 to 5 (of 5 products) Result Pages:  1 
Fon jelde

Fon jelde

Book

Author: A.T. Popkema (bezorgd door)

ISBN-13: 9789077922804

ISSN: 0921-7657

Publication year: 2010

Fon Jelde. Opstellen van D.J. Henstra over middeleeuws Frisia bevat een achttiental artikelen van de hand van Dirk Jan Henstra. Centrale thema's van de bundel zijn de ontwikkeling van de regionale geldstandaards in middeleeuws Frisia, het inzetten van kennis van de geldstandaards voor brondatering en de geschiedenis van het grafelijk gezag in het Frisia van de volle middeleeuwen. Het onderzoek van Henstra is zodoende niet alleen van economisch-historisch belang, maar tevens uiterst relevant voor de numismatiek, mediëvistiek, genealogie en de regionale geschiedenis van het middeleeuwse Frisia.

Het zodenhuis van Firdgum

Het zodenhuis van Firdgum

Book

Author: DaniŽl Postma

ISBN-13: 9789491431951

Publication year: 2015

UITVERKOCHT! In deze eerste uitgave van het Terpencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen zal blijken dat de lang vergeten zodenbouw tot in detail te achterhalen is. Gaandeweg wordt duidelijk dat de Noord-Nederlandse boerderijen in de vroege middeleeuwen veel duurzamer gebouwd en onderhouden werden dan tot nu toe werd gedacht.

Op de grens van land en water

Op de grens van land en water

Book

Author: DaniŽl A. Gerrets

ISBN-13: 9789077922781

Publication year: 2010

De wetenschappelijke zoektocht waar dit boek het resultaat van is, begon bij de vraag naar de wortels van het Friese koninkrijk in de Vroege Middeleeuwen. Daarmee kwam het zwaartepunt van het onderzoek te liggen in de Romeinse tijd en de Volksverhuizingstijd. Algemeen werd aangenomen dat Frisia in die tijd aan de rand van het continent lag en dat de grote ontwikkelingen toen aan onze kuststreken voorbij zijn gegaan. Door de archeologische gegevens naast de historische te leggen, blijkt de Friese samenleving echter even complex als de meeste andere Keltisch-Germaanse samenlevingen in Noordwest-Europa. Daarbij komen tal van vragen aan de orde.

Terpbewoning in oostelijk Friesland

Terpbewoning in oostelijk Friesland

Book

Author: J.A.W. Nicolay (red.)

ISBN-13: 9789077922675

Publication year: 2010

Nabij Anjum en Birdaard liggen twee terpen, die door het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen archeologisch zijn onderzocht. De blootgelegde lagen en de aangetroffen objecten vertellen een boeiend verhaal over het boerenbestaan in een sterk dynamisch landschap, op de grens tussen land en water.

The splendour of power

The splendour of power

Book

Author: J.A.W. Nicolay

ISBN-13: 9789491431746

Publication year: 2014

OUT OF PRINT
 
From the 5th to the 7th century AD, the southern North Sea area functioned as an important cultural and  political bridge, linking two power blocks: the late Roman Empire and its Frankish successor kingdom to the south, and the Scandinavian kingdoms to the north. This book examines how the region's intermediary position is reflected in the jewellery and other ornaments of gold and silver found along the southern North Sea coasts, and how it relates to the formation of kingdoms and the expression of group identity after the collapse of the West-Roman Empire.

Displaying 1 to 5 (of 5 products) Result Pages:  1